Pressmeddelande

3 februari, 2012 § 5 kommentarer

Arabela Förlag presenterar Utresetillstånd, första boken i en trilogi om Katarina Levitsky, den 8 mars 2012

När du, vid första ögonblicket, förnimmer ordet Utresetillstånd, vad tänker du i första hand på? För drygt två decennier sedan kunde människor i hela Östeuropa fortfarande inte röra sig fritt. Vi minns, nästan som idag, hösten 1989 och Berlinmurens fall.

Arabela Förlag är ett nytt förlag med fokus på Östeuropa. Förlaget drivs av Eva C Franko och Mikael Andersson, båda med mångårig erfarenhet inom akademiska världen. Arabela Förlag ser vi som ett resultat av behovet av att överbrygga gapet mellan öst och väst. Förhoppningsvis kommer våra böcker, med avseende på intressant kunskap i båda riktningar, bidra till växande sammanhang och kunskapsutbyte mellan öst och väst. Med Utresetillstånd, förlagets första bok, kommer en sådan kunskap fram som möjliggör ett närmande av dessa två, under den kommunistiska perioden rivna ifrån varandra, delar av Europa.

Handlingen i boken skildrar Katarina Levitskys uppväxt bakom järnridån växelvis med det vuxna livet som utspelas under Berlinmurens fall. Under den tuffa perioden som Katarina genomlever under Berlinmurens fall uppstår sprickor i hennes mentala mur och hon får möjlighet att från sin exil i väst återerövra sitt ursprung.

Med Utresetillstånd förmedlas något nytt, öst och väst är inte längre i motsats till varandra, tvärtom, dessa två delar är komplementära, beroende av varandra.

Bokrelease, 8 mars 2012, kl 18.00.

Författaren Eva Franko samtalar med Disa Håstad, f d Östeuropakorrespondent för DN, om romanen Utresetillstånd, Internationella biblioteket i Stockholm, Odengatan 59.

Annonser

§ 5 svar till Pressmeddelande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande PressmeddelandeEvas perspektiv.

Meta