Ang litteratur och andra konstformer…

31 augusti, 2012 § Lämna en kommentar

I förrgår, den 29 augusti, publicerade DN.Kultur nyheten om ett nytt litteraturhus i Stockholm. Stockholm får hus för litteratur.

Planerna på ett internationellt litteraturens hus i Stockholm börjar ta form. Oslos exempellösa framgång är förebilden för initiativtagarna.

Jag blev förstås mycket glad över nyheten om litteraturhus i Stockholm men hade samtidigt en känsla av ”gammaltänk”. Och vad menar jag med detta? Spontant tycker jag att det behövs många ”litteraturhus” i Stockholm men även i andra städer över landet. Helt enkelt, många litteraturforum, både stora och små, där man kan mötas och diskutera litteratur! I Stockholm finns t ex Internationell författarscenKulturhuset i Stockholm som är framgångsrik, problemet tycker jag är att den är för stor och publiken har alldeles för lite plats att ställa frågor och diskutera litteratur. Det borde helt enkelt finnas möjlighet till ett mer balanserat utbyte mellan publiken och författaren. För är det inte så att många i publiken också själva är författare eller har författarambitioner? Vi lever helt enkelt i en tid när skrivande har fått mycket större plats i våra liv. Förutom att vi läser, skriver vi idag också.

Idag i DN.Kultur läser jag återigen en intressant nyhet med avseende på litteratur. Moderna museet gör festival för litteratur!

Moderna museet startar en litteraturfestival. Det mest spännande inom kultur händer mellan konstformerna. Därför ska museet vara en plats där konstarterna kan mötas. Redan idag har vi ett antal sådana aktiviteter vi är mycket nöjda med, säger Daniel Birnbaum.

Det som är intressant är att Moderna museet samarbetar för närvarande med t ex Södertörns högskola, som har förlagt några av sina öppna föreläsningar till museet. Ja, jag tycker att det behövs många olika forum där man kan prata om inte bara litteratur men även om relationerna till andra konstformer och hur dessa påverkar litteratur och varandra och vad som händer i korsningen där dessa möts.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Ang litteratur och andra konstformer…Evas perspektiv.

Meta