Anklagad för jäv?

18 oktober, 2012 § Lämna en kommentar

Jag kommer nog inte att vara ensam att reagera på detta praktfulla exempel när MAN tappar kontakt med verkligheten. Läser i DN.Kultur idag ”Skänker bort översättningarna” om att akademiledamoten Göran Malmqvist ännu inte muntligt kommenterat anklagelserna om jävsituation i samband med utnämningen av Nobelpristagare i litteratur 2012, men har skickat ett mail till flera mediechefer där han skriver följande:

SVTs kulturredaktion har tydligen snubblat i mörkret när de gick ut för att leta efter jävsföreträdare. Hälsa dem från mig när ni träffas vid morgonkaffet att de bör skaffa sig bättre glasögon eller kraftigare ficklampor när de ger sig ut nästa gång. Med töntar som Martin Jönsson i SvD, Per Svensson i Sydsvenskan och Anton vad-han-nu-heter i SVTs kulturredaktion har vi väl fått den kulturövervakning som vi förtjänar vid denna ankdamm.

Det är alltså inte själva anklagelserna mot eventuell jävsituation som jag reagerar på, den måste utredas. Det är Malmqvists meddelande till mediecheferna som är ett sådant fantastiskt exempel på när MAN sitter uppe i sitt elfenbenstorn och har tappat kontakt med verkligheten. Eller…?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Anklagad för jäv?Evas perspektiv.

Meta