Mosters slovakiska squashlåda

9 mars, 2013 § Lämna en kommentar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Våren tränger sig på i det sörmländska landskapet trots att det fortfarande är mycket snö kvar på marken. Idag ser det ut som på bilden här intill. Våren är helt enkelt i luften trots snö och kyla. Jag passade på att tänka igenom vad som skulle vara godast till en sen lunch en sådan här fantastisk dag. Då kom jag på ett gammalt recept som jag fått från moster i Slovakien för några år sedan. Och visst smakade det utmärkt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERABlir ni sugna får ni receptet här: Blanda tre muggar hackad squash, en mugg Idealmjöl, en mugg hackad gul lök, en halv mugg olivolja och tre ägg i en stor bunke. Tillsätt en tesked bakpulver samt krydda med salt, svartpeppar och mejram enligt egen smak och rör om så att alla ingredienser blandas väl. Häll i en smord ugnsfast form och sätt in i ugnen på 200 °C i cirka 30 minuter. Låt svalna en liten stund så att squashlådan släpper formen. Avnjutes med fördel med en färsk grönsallad (isbergssallad, gurka, tomater, gul lök och avokado, dressing enligt egen smak) och ett glas lättare rödvin.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Mosters slovakiska squashlådaEvas perspektiv.

Meta