Anna Brodow Inzaina på Timbro idag

18 mars, 2013 § 2 kommentarer

OLYMPUS DIGITAL CAMERADet blev ett välbesökt seminarium när Anna Brodow Inzaina presenterade sin rapport MODERNA MECENATER, Från gåvoekonomi till entreprenörskap på tankesmedja Timbro idag. Obs! Rapporten kan hämtas på Timbros hemsida.

I panelen: Tove Lifvendal, senior fellow vid tankesmedjan Fores, aktuell med boken Att ge. Samtal med svenska filantroper. Mårten Castenfors, chef för Stockholms stads konstkansli och Liljevalchs konsthall

Moderator var Lars Anders Johansson, ansvarig för kulturfrågor vid Timbro.

Jag själv såg mycket fram emot seminariet av två anledningar; dels för att ämnet Anna tar upp tycker jag är mycket intressant och dels för att träffa Anna IRL. Det är nämligen så att Anna och jag är ”bloggkollegor”, vi följer varandras bloggar och då och då kommenterar varandras inlägg. Jag rekommenderar att titta in på Brodows blandning. Anna tar upp intressanta ämnen och frågor!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJag har inte läst Annas rapport än men den ligger här på mitt skrivbord i pappersversion. Och jag skulle vilja säga att seminariet väckte inte bara intresse för rapporten utan även nya frågor. Studiens syfte är att:

Pröva frågan om vi kan se en form av mecenatskap i de privatfinansierade konsthallar som har etablerats på senare år, framför allt i Stockholmsregionen. Vilka är de? Vad gör de? Hur profilerar de sig? Hur presenterar de sitt uppdrag för publiken? Syftet är dels att ge en översiktlig bild av ett fenomen som på senare år har blivit allt mer tydligt. Privata konsthallar är dock ingen enhetlig kategori. Denna rapport är delvis också ett försök att synliggöra olika motiv och relationer till privat respektive offentligfinansierad verksamhet.

Som sagt, på bilden här ovan kan ni se hur stort intresset för Anna Brodow Inzainas arbete är. Det blev även en bra diskussion på slutet mellan Tove Lifvendal, Mårten Castenfors och Anna. Och plötsligt var det dags att avrunda och sista frågan från publiken om hur offentliga medel används blev obesvarad. Jag ser förstås fram emot att läsa rapporten om Moderna mecenater! Tack för ett intressant seminarium, Anna!

Annonser

§ 2 svar till Anna Brodow Inzaina på Timbro idag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Anna Brodow Inzaina på Timbro idagEvas perspektiv.

Meta