New York III

9 maj, 2015 § Lämna en kommentar

Några rader till om resan till New York…

New York CityBarnes & Noble, en enormt varuhus med böcker, är ett måste för dig/er som är intresserade av böcker och ska till New York. Egentligen ville jag bara köpa en bok, We the Animals av Justin Torres, men blev förstås påverkad av det enorma utbudet och instämde på M:s förslag att köpa även New York City, A Short History av George J. Lankevich.

Magnet for the ambitious, lodestone for talented and oppressed alike, mecca for business people and immigrants, New York City has stood for over 350 years as the critical center of American life. From its origins as a primitive Dutch outpost to the sprawling urban complex it is today, the defining characteristic of New York has been continual, dramatic, and rapid change.

we the animalsJustin Torres, född 1980, är författare till We The Animals. Boken kom ut redan 2011 och har fått strålande recensioner. För närvarande håller Justin Torres på att avsluta sin andra roman och är Fellow 2014-2015, New York Public Library. Än så länge har jag inte ens börjat på We the Animals men är redan nyfiken på den andra boken. Hans framtida författarresa, hoppas jag, kan inte bli något annat än spännande.

Sedan gick jag och M vidare till barnboksavdelningen och där hittade vi en helt fantastisk bok för barn från ungefär 6-8 års ålder och det var precis en sådan bok som vi sökte efter. My New York av Kathy Jakobsen. Jag ska inte skriva om boken, det finns hur mycket som helst information om den på nätet, det är bara att söka och kolla själv. My New YorkEtt mästerverk!

Med våra böcker går jag och M sedan till Central Park och hittar en bänk högre upp i parken vid en sjö och sätter oss. Vid det laget var vi redan ganska trötta och det var precis vad vi behövde, vila oss lite. Vi bläddrar i böckerna igen och känner oss glada och uppfyllda.

Så småningom tar vi sedan buss 102 upp till Harlem till svenske Marcus Samuelssons restaurang Red Rooster, där vi sedan äter vår lunch. Marcus kom till New York 1991 till den svenskägda restaurangen Aquavit och steg snabbt i graderna till chefskock tre år senare. Efter flera fina utmärkelser och stjärnor i Guide Michelin öppnade han en egen restaurang i sina hemkvarter Harlem med både gravlax och soul food på menyn.

RedRoosterJag skulle kunna skriva nästan hur mycket som helst om Harlem, Red Rooster o.s.v. för plötsligt, när vi sitter där inne, får jag syn på honom, Marcus, han går runt i restaurangen och skakar hand med sina gäster och mycket riktigt kommer han även till vårt bord. Förutom att vi redan är mätta och belåtna får han dessutom oss att känna oss som V.I.P:s. Efter måltiden strosade vi runt en liten stund i denna intressanta och mytomspunna stadsdel nära korsningen av Dr Martin Luther King Jr Boulevard och Malcolm X Boulevard. Ännu en intensiv dag fullmatad med nya intryck.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande New York IIIEvas perspektiv.

Meta